عضو مجمع تشخیص مصلحت نظامسیدمرتضی نبویسيد مرتضی نبوی در 6 آذر 1326 در محله مسجد محمديه قزوين، در خانوادهای مذهبی ديده به جهان گشوده است. وی پس از دريافت ديپلم در سال 1345 وارد دانشكده فنی تهران شد و پس از پنج سال موفق به دريافت مدرك فوق ليسانس از آن دانشگاه شد. در همين سالها وی با سازمان مجاهدين خلق آشنا و با سازمان مذكور ارتباط برقرار كرد. نبوی در اواخر مهر 1352 دستگير و دو سال را در زندان قصر و اوين گذراند و سپس آزاد شد. وی پس از آزادی با عصمتالسادات نصری كه خود انقلابی و از مخالفان نظام شاهی بود، ازدواج كرد و صاحب سه فرزند شد. در سالهای آخر عمر رژيم پهلوی نبوی به جمع مردم مبارز پيوست و به فعاليتهای سياسی پرداخت و در سازمان دهی جريانات مختلف سياسی عليه رژيم، پخش اعلاميه و سازماندهی تظاهرات ايفای نقش كرد. نبوی پس از پيروزی انقلاب اسلامی به عضويت حزب جمهوری اسلامی درآمد و در همان ايام مسئول تأسيس دفتر حزب در قزوين شد. سپس به عضويت سپاه درآمد و در كنار محسن رضايی به فعاليت پرداخت.
وزیر کابینه باهنر: در 1360 از سپاه به وزارت پست و تلگراف و تلفن انتقال يافت و با سمت معاون اداری مالی در شركت مخابرات مشغول به كار شد و سپس در كابينه محمدجواد باهنر وزير آن وزارتخانه شد و در كابينه بعدی در سمت خود باقی ماند. نبوی خاطره وزیر شدن خود را این چنین نقل کرده و میگوید: «علت رفتن بنده به دولت، آشنایی آقای رجایی با بنده بود. در اوایل انقلاب بنده عضو سپاه بودم و با آقای محسن رضایی کار میکردم. روزی رضایی به من گفت آقای رجایی مایلند شما به وزارت پست و تلگراف بروید و به آقای دکتر قندی که در آن زمان وزیر بودند، کمک کنید. در آنجا معاون دکتر قندی شدم، تا اینکه در حادثه 7 تیر ایشان به شهادت رسیدند و بعد از آن شهید رجایی از ما خواستند که به کمک افرادی دیگر این وزارتخانه را اداره کنیم. بعد از اینکه آقای رجایی رئیسجمهور شدند آقای باهنر به نخستوزیری رسیدند و در نهایت بنده یکی از کاندیداهای وزارت شدم.»
حضور در دولت موسوی و استعفا: در دولت موسوی نیز نبوی سمت وزارت را بر عهده داشت. با این حال همکاری با موسوی چندان برای نبوی دلچسب نبود و همین امر هم موجب شد تا وی عطای وزارت را به لقایش ببخشد و استعفا دهد.
ورود به مجلس و مصلحت نظام: وی نماينده مردم تهران در دورههای چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی بود و از اواخر دوره پنجم به عضويت مجمع تشخيص مصلحت نظام درآمد و هنوز با آن مجمع همكاری دارد. وی مدير مسئول روزنامه رسالت، قائممقام دبير كل و مسئول واحد سياسی جامعه اسلامی مهندسين است. نبوی در مهر 1383 موفق به اخذ مدرك فوق ليسانس در رشته علوم سياسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركز شد. |